Macro

Badrumsdistributören Macro visar sin bästa sida, med lekfulla illustrationer och inspiration till ett bättre badrum.

Macro är en distributör av produkter för badrum, närmare bestämt duschkabiner, badkar och dylikt. De ville ha en lekfull och snygg webbplats som står sig väl mot konkurrenterna. Halmstadbyrån Wly ansvarade för designen i samråd med oss, och vi utvecklade. Eftersom Macro verkar i flera länder så använder vi en nätverksinstallation av WordPress och ett tema med stöd för flera språk.

Sidan består främst av presentationer av Macros olika produkter, men har även monteringsanvisningar, en trixhörna, samt en nyhetsavdelning där Macro kan inspirera och informera sina besökare.

Återförsäljarsidan listar Macros återförsäljare på en karta från Google Maps. Varje punkt på kartan öppnar en informationsbubbla, men det finns även en länk till återförsäljarens sida med mer information. Där visar vi även närliggande återförsäljare.

För oss var det viktigt att förse kunden med ett smidigt gränssnitt för att lägga till nya återförsäljare och platser. Vi löste det med en sökfunktion direkt mot Google Maps för att hitta rätt position på kartan så att kunden slipper jobba med longitud och latitud. Återförsäljarnas sidor är en egen posttyp och är lika lätta att lägga till samt jobba med som en vanlig sida eller post.

Återförsäljarna visas på karta