Regionbibliotek Stockholm

Vi flyttade Regionbibliotek Stockholm från Episerver, till öppna WordPress.

Regionbibliotek Stockholm är det övergripande organet för biblioteken i Stockholms län. De var inte nöjda med sin trasiga och synnerligen daterade webbplats, och bestämde sig därför för att ta steget mot öppen källkod. Vi rekommenderade WordPress vilket passar alldeles utmärkt för den typ av material man publicerar, nämligen övergripande text.

Det togs tidigt ett beslut att inte konvertera någon data från den tidigare versionen av sidan. Istället togs tillfället i akt att tänka igenom behov och flöden för att på så sätt få en mer sammansatt webbplats. Den nya sidan anpassades således efter nya behov istället för gamla sådana, något som alltför ofta glöms bort.

Vi bestämde oss tidigt för en ren och enkel form för Regionbibliotek Stockholm. Eftersom kunden redan jobbade effektivt med såväl Twitter som Facebook kom vi fram till att mer levande material än undangömda nyhetsposter behövdes. Därför flyttade vi all typ av material till förstasidan i ett blandat flöde av uppdateringar, så att nyheter blandas med information om kommande tillställningar och nya publikationer. På så vis visar Regionbibliotek Stockholm upp sin bredd och drar in besökaren djupare i sidan. Det gör det också lättare att belysa vissa evenemang flera gånger. Den enda löpsedelshantering vi bestämde oss för var enkla widgets, och möjligheten att klistra poster.