Ung Inspiration

Ung Inspiration är en talarförmedling som erbjuder föreläsare till skolor och andra ungdomsverksamheter, till humana priser.

På Odd Alice tycker vi det är viktigt att hjälpa när vi kan. Därför tog vi kontakt med Christina Stielli, ett välkänt ansikte från såväl TV4:s morgonsoffa som från scenen där hon är en uppskattad föreläsare. Christina hade under en längre tid kämpat med att lansera sin talarförmedling Ung Inspiration. Tanken är att Ung Inspiration ska erbjuda skolor och andra ungdomsverksamheter talare som inspirerar unga, utan att det kostar skjortan.

Det tyckte vi lät bra, så vi erbjöd våra tjänster. Resultatet är en modern och luftig webbplats som fungerar lika bra på en mobiltelefon som på din dator. Allt för att föreläsarna ska komma till sin rätt och de som söker information snabbt och enkelt ska kunna ta den till sig, oavsett var de är och vilka enheter de har tillgång till.

Ung Inspirations webbplats är byggd på WordPress och visade sig vara ett perfekt tillfälle att testa ett nytt grundtema vi jobbar på för den här typen av mer statiska webbplatser. Det finns ett antal statiska sidor och en blogg, ett upplägg som WordPress hanterar alldeles utmärkt från grunden som bekant.

Föreläsarna behöver förstås lite mer visuell exponering. Vi byggde ett tillägg som hanterar dessa, så att datan finns kvar även när Ung Inspiration byter tema någon gång i framtiden. Förstasidan försågs dessutom med en fullt skalbar karusell för att exponera föreläsarna ytterligare. Testa den gärna på en iPad exempelvis, och svep med fingrarna – fungerar lika bra som att trycka på pilarna.

Så här ser föreläsarsidan ut