Veidekke Bostad

Veidekke Bostad behövde en ny säker webbplats - och ett nytt API.

Veidekke Bostad bestämde sig för att de behövde en ny sajt, och naturligtvis skulle de fortsätta använda WordPress som publiceringsplattform. Det rörde sig dock inte bara om en ny design, utan även arbete långt bakom kulisserna.

Designen på den nya webbplatsen togs fram av Volontaire. Under processen agerade Odd Alice rådgivande part åt Veidekke, för att säkerställa att nödvändig kritik och respons kom fram under processen. Fokus på den nya webbplatsen var inte att göra om totalt, utan främst förändra förstasidan i enlighet med Veidekkes krav och behov. De olika byggprojektens sidor skulle inte anpassas nämnvärt, utan bara implementeras i den nya designen.

Veidekke Bostads förstasida

Utifrån Volontaires designutkast har vi byggt ett tema åt Veidekke Bostad. Naturligtvis är den nya webbplatsen responsiv, vilket gör att den är fullt användbar på såväl stora som små skärmar, och då i synnerhet mobiltelefoner. Till en början diskuterades en nedbantad version av webbplatsen för mobiler, men eftersom kunder kan anmäla intresse på de olika byggprojekten, samt administrera sina intresseanmälningar på Mina sidor, så bestämde vi oss snabbt att all funktionalitet skulle följa med till mobilen.

Naturligtvis är Veidekke Bostad responsiv

Bakom Veidekke Bostads webbplats finns förstås det välbekanta WordPress-gränssnittet, men riktigt så enkelt är det inte. Veidekke har inte bara bytt webbplats, de har även bytt till ett CRM-system där de jobbar med innehållet för sina projekt, samt inte minst med kundhantering och -uppföljning.

För att göra eventuella systembyten så smidiga som möjligt framöver har Odd Alice byggt ett API som pratar med Veidekkes CRM-system, och sedan skickar informationen vidare där den behövs. Det betyder att uppdateringar i CRM-systemet skickas till API:t, som i sin tur skickar förändringar till webbplatsen. Datan hanteras av ett WordPress-tillägg vi utvecklat vilket ser till att allt hålls uppdaterat på webben.

Den här versionen av Veidekke Bostads nya webbplats, samt den API-funktionalitet vi byggt, är bara början. Uppdraget handlade lika mycket om att ge Veidekke en stabil grund som följer kodstandarder samt är säker att bygga vidare på, som att faktiskt förändra webbplatsen.

Vi ser fram emot att jobba vidare med Veidekke Bostads webbplats och dess design, samt vidareutveckla API:et till ett flexibelt verktyg bortom den traditionella webben.

Veidekke Bostad