Zeta

En webb med smak av Italien.

Zeta är välkända för sina kvalitetsvaror från Italien. Det, och deras uppdaterade formspråk, tog vi med oss när vi byggde en helt ny webb åt dem.

Det var dags för Zeta att byta ut sin gamla plattform. Till den nya webben valdes världens största CMS, WordPress, vilket vi förstås är väldigt vana vid att jobba med. Naturligtvis skulle designen vara responsiv, så att den fungerar lika bra på alla enheter, samtidigt som Zetas varumärke inte skulle försvinna i enkelheten det kunde medföra.

Uppdraget var dock större än ”bara” ny design och utveckling. Det fanns en plan att centralisera innehåll på sådant sätt att det kunde återanvändas utan onödigt kopierande och klistrande, vilket ledde till att vi byggde ett materialdatabas för såväl recept som produkter. Denna kan sedan kunden använda för sina andra webbplatser, vilka vi jobbade med parallellt.

Zetas webbplats kommunicerar med materialdatabasen via WordPress REST API, något vi jobbat en hel del med på sistone. Den här lösningen gav Zeta och beställaren Gruppo Di Luca ett bättre materialflöde och besparade dem onödigt extrajobb.