Hej

Vi är Odd Alice, en byrå baserad i Stockholm. Vårt jobb är att göra webben bättre, genom att bygga vackra och användbara webbplatser, gärna med WordPress. Bland annat, förstås. Hör av dig!

Real Advokatbyrå

Tilltalande webbplats åt advokatbyrå.

Real Advokatbyrå är en framstående advokatbyrå med inriktning på fastighetstransaktioner samt kommersiell hyresrätt och bolagsrätt.

Odd Alice fick i uppdrag att ta fram en ny, modern och tydlig webbplats som speglar verksamheten på ett professionellt sätt.

Sajten är byggd i WordPress med en ren och tidsenlig design som utgår från formerna i Reals logotyp. Användaren växlar enkelt mellan svenska och engelska vilket ökar tillgängligheten ytterligare. Fokus har tilldelats verksamhetens delaktighet i fastighetstransaktioner som visas både övergripande i listvy samt mer djupgående på enkelsidor. Full responsivitet ger perfekt resultat i alla lägen, och garanterar optimal upplevelse oberoende av enhet.

Olivoljeväljaren

Din guide till den rätta olivoljan.

Olivoljan utgör en av grundbultarna i Di Luca & Di Lucas medelhavskoncept. För att hjälpa konsumenterna att hitta rätt sådan fick Odd Alice i uppdrag att bygga en enkel och tydlig guide åt Zeta.

Olivoljeväljaren är utvecklad i React, och bygger på kategorier med både text och bild som utgår ifrån vad konsumenten vill använda oljan till. Det går även att justera smakstyrkan för att hitta rätt intensitet och smak. Via WordPress REST API hämtar väljaren sedan rätt data från en extern server, vilket gör den praktisk att köra lokalt eller på enklare webbhosting.

Expohouse

Heltäckande aktör inom mässa, evenemang och inredningsproduktion för butik.

Med kvalitet och exklusiva exponeringslösningar som grund assisterar Expohouse olika varumärken med att lyfta fram sina erbjudanden genom kommunikation och positionering.

Odd Alice assisterade i sin tur Expohouse med en ny, stilfull webbplats som sätter företagets kundorienterade inriktning i fokus. Webbplatsens design integrerar formspråket från Expohouses grafiska profil med en flexibel struktur som lyfter fram företagets erbjudande på både desktop, surfplattor och mobiler. Stora bildgallerier och en dynamisk portfoliodesign ger Expohouse gott om utrymme för bilder och videoklipp av deras inredningsdesign och montrar.

Sajten bygger på det moderna ramverket React, för att på så sätt visa data med hjälp av WordPress API. Det är en teknisk lösning i framkant som ger såväl snabbare som bättre upplevelser för besökaren. Den optimala serveruppsättningen drar dessutom nytta av all WordPress samlade funktionalitet, och ger bästa möjliga sökmotoroptimering (SEO) genom isomorfisk rendering.

Enjoy Wine & Spirits

Ett familjeföretag med känsla för vin.

Med rötter i Italien är Enjoy Wine & Spirits en av de största aktörerna inom vinimport på den svenska marknaden, vilket gör en plats i framkant på webben självklar.

Som en del av Gruppo Di Luca, där Odd Alice redan varit med och byggt om samt moderniserat koncernens övriga sajter, gavs Enjoy Wine & Spirits en tilltalande och enhetlig design som lyfter fram såväl produkter som affärsområden.

Med WordPress som grund lanserades en responsiv och användarvänlig sajt med integrerat CRM-system och API-koppling för sök av viner och ytterligare sortiment.

Di Luca

Familjeföretaget som tagit medelhavsmaten till Sverige.

Di Luca & Di Luca är ett välrenommerat familjeföretag med fokus på italiensk mat.

Med sin slogan ”all den goda maten” avser Di Luca & Di Lucas nya sajt att informera besökaren om såväl varumärken som produkter, och Odd Alice tog fram ett användarvänligt och tydligt koncept med medelhavsinspirerad design.

Valet föll på WordPress, och resultatet blev en responsiv, lättillgänglig sajt i modern stil, väl anpassad efter var användares val av enhet.

Föreningen Tilia

Hjälper unga med psykisk ohälsa.

Föreningen Tilia är en ideell organisation för unga med psykisk ohälsa, en nog så god anledning som något att hjälpa dem med en ny webbplats.

Ungdomar kan chatta med volontärer hos Föreningen Tilia, men varken chatten eller den dåvarande webbplatsen klarade av trycket. Vi tyckte det var en behjärtansvärd organisation, så vi byggde en ny webbplats och en chatt som gör det lättare för Föreningen Tilia att hjälpa ungdomarna.

Med tanke på målgruppen var det extra viktigt att webbplatsen fungerade bra på mobila enheter, samtidigt som den behövde vara informativ för alla sorters besökare. Slutresultatet blev en ren och tydligt webbplats med verktyg som underlättar Föreningen Tilias viktiga arbete.

Wine & Friends

En samlingsplats för livets goda.

Wine & Friends är en samlingsplats för livets goda, publicerad av Enjoy Wine & Spirits AB.

Som en del i vårt uppdrag åt Gruppo Di Luca hittar vi Wine & Friends, en webbplats som vill inspirera och informera om såväl mat som dryck. Vårt uppdrag var att skapa en trevlig läsupplevelse, vilket betyder en magasin-inspirerad design jämte möjligheten att söka efter de drycker som Enjoy Wine & Spirits ansvarar för i Sverige.

Vi valde WordPress som plattform och förlitar oss på REST API:t för att hämta in produkter och recept från en central plats. Slutresultatet blev en trevlig och informativ webbplats väl värd ett besök för dig som är intresserad av det goda livet.

Ghostwoods Books

Fair trade publishing, det passade oss som handen i handsken.

Ghostwoods Books är en fair trade publisher, ett bokförlag som verkligen vill ta hand om sina författare. Det var ju extra kul tyckte vi.

Vårt uppdrag var att ta fram en modern design till förlaget, samt hjälpa dem flytta till en bättre publiceringsplattform. Ghostwoods Books satt fast i en av de mindre trevliga alternativen, så WordPress blev förstås en rejäl förbättring för dem. Slutresultatet blev en modern responsiv design som lyfter fram förlagets tjusiga omslag med all tänkbar information förlagets läsare och författare kan tänkas behöva.

Ghostwoods Books

Zeta

En webb med smak av Italien.

Zeta är välkända för sina kvalitetsvaror från Italien. Det, och deras uppdaterade formspråk, tog vi med oss när vi byggde en helt ny webb åt dem.

Det var dags för Zeta att byta ut sin gamla plattform. Till den nya webben valdes världens största CMS, WordPress, vilket vi förstås är väldigt vana vid att jobba med. Naturligtvis skulle designen vara responsiv, så att den fungerar lika bra på alla enheter, samtidigt som Zetas varumärke inte skulle försvinna i enkelheten det kunde medföra.

Uppdraget var dock större än ”bara” ny design och utveckling. Det fanns en plan att centralisera innehåll på sådant sätt att det kunde återanvändas utan onödigt kopierande och klistrande, vilket ledde till att vi byggde ett materialdatabas för såväl recept som produkter. Denna kan sedan kunden använda för sina andra webbplatser, vilka vi jobbade med parallellt.

Zetas webbplats kommunicerar med materialdatabasen via WordPress REST API, något vi jobbat en hel del med på sistone. Den här lösningen gav Zeta och beställaren Gruppo Di Luca ett bättre materialflöde och besparade dem onödigt extrajobb.

WordPress 4.710 december, 2016

WordPress har uppdaterats till version 4.7 och som alltid rekommenderar vi att du trycker på uppgradera-knappen i admingränssnittet. Se bara till att du har en backup, ifall något mot förmodan skulle gå fel.